IK ZOEK
Het uploaden van een Vacature/CV is geheel kosteloos.

Vacatures HR - 6in24.nl


De Nederlandse economie en arbeidsmarkt trekken steeds meer aan, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Het aantal banen en vacatures stijgt steeds verder. HR Recruitment wordt daarom steeds belangrijker en alles rondom “duurzame inzetbaarheid” speelt hierbij een grote rol.  Dit heeft tevens invloed op het aantal HR vacatures; als Recruiter, HR professional, HR adviseur of HR medewerker hoef je niet te vrezen zoor werkeloosheid.

Trends binnen HR
Big data en technologie en analytics, we kunnen er niet om heen. Ook in binnen HR Recruitment niet weg te denken. Bedrijven kunnen niet meer bij blijven als ze zich niet gaan orienteren op het gebruik van grote hoeveelheden data. De afdelingen HR, IT en Marketing Communicatie zullen dan ook meer en meer moeten samenwerken.

Uitdagingen voor de HR Recruitment
Duurzame inzetbaarheid is een containerbegrip; bijna alles wat je onder goed werkgeverschap kunt verstaan kan je hieronder brengen. Thema’s die in HR Vacatures steeds meer benadrukt worden en de uitdaging voor de HR Manager. Mensen behouden is belangrijk wanneer de economie weer aantrekt. Vitaliteit en bevlogenheid van medewerkers hebben veel invloed op de inzetbaarheid en productiviteit. Bij vitaliteit speelt de fysieke energie een grote rol, maar ook emotionele en mentale (veer)kracht. Goed werkgeverschap kan veel invloed hebben op vitaliteit. Sleutelwoorden hierbij zijn waardering, ontwikkelingsmogelijkheden, werkplezier, werk-privé balans en fijne collega’s. Thema’s waar HR Recruitment een belangrijke ondersteunende rol in kan biedne.

Verzuim management
Een andere uitdaging voor HR Recruitment is verzuim management. Psychisch verzuim is een toenemend probleem. Een van de belangrijkste oorzaken hiervan is stress op de werkvloer. Dit is dan ook tijdens beroepsziekte nummer 1. In HR Vacatures wordt verzuim0 en werkstress preventie dan ook vaak als belangrijk HRM-onderdeel benoemd. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werk gerelateerde psysische ziektes. Met name langdurig ziekteverzuim heeft vaak een grote impact op de medewerker en organisatie. Interim HR oplossingen bieden dan vaak een tijdelijke uitkomst. Maar nog beter is natuurlijk het voorkomen van verzuim. Organisaties besteden hier dan ook steeds meer aandacht aan. Een ontwikkeling die nauw verbonden is met de de toenemende aandacht voor de gezondheid, leefstijl en duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

HR Vacatures via 6in24 – een nieuwe manier van HR Recruitment
Het unieke internetplatform 6in24 speelt perfect in op de ontwikkelingen binnen Recruitment. Snelheid, kwaliteit en gemak zijn kernwoorden die de werkwijze van 6in24 beschrijven. Binnen 3 clicks kan een opdrachtgever zijn HR Vacatures plaatsen. Binnen 24 uur heeft de opdrachtgever de 6 beste kandidaten in zijn mailbox. Of het nu gaat om een HR Manager, Verandermanager, Recruiter of HR adviseur. Maar ook op andere vakgebieden kunnen opdrachtgevers bij ons terecht. 6in24 heeft een samenwerking met de beste bureaus op Finance, Marketing Communicatie, IT Beheer, IT Consultancy, IT Development, Procurement & Supply Chain, R&D en Quality, Sales, Techniek-Engineering, Techniek-Operations en Legal.

No cure, no pay
6in24 werkt op basis van no cure, no pay; er wordt pas betaald indien een kandidaat daadwerkelijk geplaatst is. De opdrachtgever betaalt niks aan 6in24 maar enkel aan het winnende bureau, de onderling afgesproken fee/marge. 6in24 brengt voor Interim Vacatures € 4,- per gewerkt uur in rekening bij het winnende (interim)bureau. Voor W&S geldt 4% van het jaarsalaris (van de kandidaat die het project wint).